Malzemeler
1 kg kuzu kemikli parça et
1 paket kuskus
3 adet domates
2 adet yeşilbiber
1 tatlı kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı safran
1 çay kaşığı karabiber
Bir kaşık margarinle birlikte kuskusları
pembeleştirip tuz atın. Üzerine 3 bardak sıcak su ilave edin.
Kuskus pilavını pişirip bekletin.kemikli parça
etleri yıkayıp tencereye koyun. Üzerine bir kaşık margarin tuz karabiber ilave
edin.etler suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. Etleri iyice karıştırarak
kavurun. Üzerine zencefil ve safran ilave edin. Kabuğu soyulmuş domatesi
doğrayın.salça biber ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Etlerin üzerini
kapatacak kadar su koyun. Etleri 30 dk pişirin.
Pişen etlerin üzerine kuskusu atıp
karıştırın.havuçları ve kabakları doğrayın. Bir kaşık sıvı yağda
soteleyin.kuskusun içine karıştırıp pul biber atın ve 10 dk pişirin. Bir kaşık
izmir üzümünü ve dolmalık üzümü yağda çevirip kuskusun üzerine dökün
No comments:
Post a Comment