Tuesday, May 15, 2018

Kuskus kazablanka


Malzemeler

1 kg kuzu kemikli parça et
1 paket kuskus
3 adet domates
2 adet yeşilbiber
1 tatlı kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı safran

1 çay kaşığı karabiber
 


Bir kaşık margarinle birlikte kuskusları pembeleştirip tuz atın. Üzerine 3 bardak sıcak su ilave edin.
Kuskus pilavını pişirip bekletin.kemikli parça etleri yıkayıp tencereye koyun. Üzerine bir kaşık margarin tuz karabiber ilave edin.etler suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. Etleri iyice karıştırarak kavurun. Üzerine zencefil ve safran ilave edin. Kabuğu soyulmuş domatesi doğrayın.salça biber ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Etlerin üzerini kapatacak kadar su koyun. Etleri 30 dk pişirin.
Pişen etlerin üzerine kuskusu atıp karıştırın.havuçları ve kabakları doğrayın. Bir kaşık sıvı yağda soteleyin.kuskusun içine karıştırıp pul biber atın ve 10 dk pişirin. Bir kaşık izmir üzümünü ve dolmalık üzümü yağda çevirip kuskusun üzerine dökün

No comments:

Post a Comment

Kurabiye Tarifleri

Mutfakta hazırlayabileceğimiz, çayla kahveyle çok güzel giden kurabiyeler yemek tarifleri konusunda oldukça geniş bir alana sahip bulunmakt...